Marcați
Măsuri pentru prevenirea COVID-19
Guvernul își propune să extindă până în 31 decembrie termenul de aplicare a măsurilor pentru prevenirea și controlul virusului COVID-19. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost supus dezbaterilor publice. Acesta prevede menținerea indemnizației unice de 16.000 de lei pentru bugetarii implicați în prevenirea și tratarea oamenilor contaminați, dar și a sporului lunar pentru munca prestată în condiții de risc pentru sănătate.

Indemnizația unică de 16.000 de lei este acordată angajaților spitalelor, ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ai instituțiilor medicale din cadrul Ministerelor Afacerilor Interne și Apărării, precum și ai instituțiilor medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor.

O altă măsură prevede păstrarea sporului lunar în mărime de până la un salariu de bază pentru angajații antrenați în acțiuni de prevenire și tratare a infecției și de până la 50 la sută din salariul de bază pentru angajații centrelor de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități și vârstnice din gestiunea Agenției Naționale Asistență Socială.

De asemenea, va fi extins termenul de aplicare a normelor privind achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul virusului COVID-19, precum și vor fi reduse termenele generale în cadrul licitației deschise, licitației restrânse și cererii ofertei de prețuri. Implementarea proiectului se va efectua în limita resurselor financiare prevăzute în acest sens în bugetul de stat. Proiectul a fost plasat pe pagina web a Ministerului Finanțelor și pe site-ul particip.gov.md.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).