Marcați
Alegeri locale noi în patru sate
Patru localități își vor alege, duminică, 1 noiembrie, primarii, în cadrul unor alegeri locale noi. Scrutinul se va desfășura concomitent cu cel prezidențial în comuna Chetriș, raionul Fălești, comuna Piatra, raionul Orhei, satul Dubna, raionul Soroca și Corlăteni din raionul Râșcani. Comisia Electorală Centrală a stabilit ieri plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în fondul electoral al fiecărui concurent.

Cei mai mulți bani vor putea fi transferați în conturile concurenților electorali la alegerile locale noi pentru funcția de primar în satul Corlăteni din raionul Râșcani. Este vorba de peste 30.500 de lei. Aproape 14.700 de lei vor putea utiliza concurenții în satul Piatra, raionul Orhei. Candidații pentru funcția de primar în comuna Chetriș, raionul Fălești, vor putea avea un fond electoral de puțin peste 8.000 de lei, în timp ce la Dubna, raionul Soroca, plafonul este de 3.990 de lei.

De asemenea, CEC a aprobat cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali. Astfel, suma maximă acordată unui partid politic, organizație social-politică și bloc electoral este de 25.000 de lei. Fiecare candidat independent va putea contracta fără dobândă 5.000 de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).