Marcați
Avertisment pentru pretori
Avertisment pentru pretorii sectoarelor din Capitală. Primarul general Ion Ceban le-a reproșat că tratează cu neglijență proiectele de infrastructură lansate în oraș. El a cerut ca aceștia să verifice personal fiecare șantier și să-și asume răspunderea pentru calitatea lucrărilor. În caz contrar, vor urma sancțiuni, a subliniat edilul.

Ion Ceban a inspectat, în zilele de odihnă, mai multe zone ale municipiului, în care sunt desfășurate lucrări de reparație a drumurilor, de amenajare a parcurilor și de reabilitare a pasajelor subterane. Peste tot a depistat nereguli, pe care antreprenorii vor trebui să le repare.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Inspectând mai atent am văzut că unele lucruri se fac de mântuială. Sunt făcute de dragul făcutului și acest lucru nu este deloc bine. Dumnevoastră știți foarte bine la ce mă refer. Și vreau să vă întreb dacă la dumnevoastră acasă se făcea așa reparație, dumnevoastră cum procedați? Probabil îi întorceați pe acei care au făcut aceste lucrări, ca să le refacă din nou. Și eu voi face în felul următor, pentru că îmi pasă ca lucrurile să se facă bine și împeună cu agentul care execută lucrările o să vă întorc și o să faceți lucrările repetat”.

Pentru a se convinge că muncitorii vor adopta o atitudine responsabilă față de fieccare proiect, Ion Ceban intenționează să facă inspecții inopinate pe șantiere în fiecare zi. Același lucru le-a cerut și pretorilor.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Pe fiecare pretor îl avertizez acum, ca fiecare șantier să fie inspectat minuțios, împreună cu responsabilii de la pretură și totodată rog grupul de monitorizare a lucrărilor verificați cum se fac lucrările pe fiecare șantier din municipiu și rog să fie prezentat un raport în acest sens. Începeți cu acelea pe care le-am inspectat sâmbătă și duminică și despre care am vorbit”.

Primarul general și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că unii oameni continuă să arunce deșeurile menajere în stradă. În context, le-a cerut responsabililor de acest domeniu să aplice sanțiuni în astfel de cazuri.

Ion Ceban, primarul general al Capitalei: „Văd că mai mulți pretori s-au relaxat. Este și gunoi, inclusiv pe străzile magistrale, unde am zis să nu existe, în ogrăzi. Plus, în prezent elaborăm un mecanism care să-l punem în aplicare după regulamentul nou, ca să fie pedepsiți inclusiv cei care fac murdărie pe stradă în parcuri în curțile blocurilor de locuit”.

Mai multe proiectele de infrastructură, care se află în derulare în Capitală, urmează să fie finalizate către hramul orașului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).