Marcați
Pod pictat în Capitală
Podul din zona Telecentru a Capitalei și pasajul din preajmă au început să prindă culoare. Pereții cu suprafața de aproape 4.000 de metri pătrați vor fi, pe parcursul lunii viitoare, spațiul de muncă pentru plastic Dmitri Potapov. el va realiza o pictură murală de anvergură, care va reprezenta bradul turistic al țării noastre - ”Pomul vieții”.

Pentru ca pictura să reziste mai mult și să fie mai vizibilă, de pe pereții podului a fost îndepărtată vechea tencuială și aplicat un strat de grund. Artistul plastic Dmitri Potapov face schița picturii murale, care va conține atât elemente naționale, cât și animale incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Până de curând, peretele podului din zona Telecentru era plin de graffiti, reprezentate haotic. Autoritățile au decis însă ca spațiul să fie utilizat într-un mod mai rațional.

Tânărul pictor spune că își dedică majoritatea timpului pentru realizarea acestui proiect. În unele zile, lucrează și câte 20 de ore.Зentru el, noua pictură este cea mai mare provocare de până acum:"Cred că, cu schițele terminăm în câteva zile și astăzi deja începem să vopsim peretele, să acoperim cu culoare. Lucru va fi în jur de 14-18 ore pe zi. Primele zile va fi a câte 20 de ore pe zi, cu schițele. Pe timp de noapte schițez, pe timp de zi lucrez".

Pentru că este vorba de o suprafață imensă, pictorul este ajutat de voluntari.

"Vor fi și voluntari, care au aplicat și au completat formularul. Deci au fost în jur de 50 de oameni și în fiecare zi ei se vor schimba. Eu cred că ei vor veni pe wekeend, pe timp de săptămână voi fi doar eu și echipa mea. Echipa de bază este din trei oameni, care ne va ajuta și se vor schimba",spune Dmitri Potapov.

Valoarea proiectului este de 300 de mii de lei. Banii sunt oferiți de doi agenți economici. Inițiativa are scopul de a promova turismului local și de a pune în valoare tradițiile naționale.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).