Marcați
Personalități decorate de șeful statului
Personalități din diferite domenii au fost decorate astăzi de către președintele Igor Dodon. Printre acestea se regăsesc fostul și actualul ministru al Finanțelor, Mihail Pop și Sergiu Pușcuța, precum și foști judecători ai Curții Constituționale. Șeful statului le-a mulțumit pentru munca pe care au depus-o pentru prosperarea țării.

Înmânarea distincțiilor de stat a avut loc în cadrul unei ceremonii oficiale la Președinție.

"Pentru mine este o onoare să înmânez distincții de stat în semn de recunoștință pentru activitatea dumneavoastră pe diferite sectoare și segmente. Eu chiart sincer vreau să vă spun că pentru mine este o onoare că anume eu o să vă înmânez distincțiile pe care unii din dumneavoastră le meritați demult. Cum ar fi, de exemplu, domnul fostul ministru, prietenul nostru, domnul Pop, Mihail Ivanovici, actualul ministru al Finanțelor, alți colegi. Eu cred că este o datorie a mai multor președinți pentru a vă aduce mulțumiri din numele poporului Republicii Moldova. Și mă refer la toți cei prezenți aici în această sală care reprezentanți diferite domenii de activitate", a spus șeful statului.

Cu cea mai înaltă distincție în stat - ”Ordinul Republicii” - s-a ales fostul ministru al Finanțelor, Mihail Pop.

Mai multor personalități le-a fost conferit ”Ordinul de onoare”. Printre acestea este actualul ministru al Finanțelor, Sergiu Pușcuța. Ordinul ”Gloria muncii” și medalia ”Meritul civic” le-au fost conferite reprezentanților Serviciului Fiscal de Stat și Institutului Național al Justiției.

De ordinele ”Credință patriei, clasa I” și ”Gloria muncii” s-au învrednicit mai mulți angajați ai procuraturii și veterani din acest domeniu, precum și reprezentanți ai Serviciului Pază și Protecție de Stat.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).