Marcați
CMC a votat: Capitala va avea un nou Plan Urbanistic
Planul de acţiuni privind elaborarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Chișinău a fost votat în Consiliul Municipal Chișinău.

"Astăzi, la CMC am auzit foarte multe dezbateri politice. Am promis locuitorilor că vom avea un Plan Urbanistic General. Eu înțeleg că există frustrări foarte mari a celor care au vândut orașul pe parcele. Au intervenit în centrul istoric. Nu am făcut nicio înțelegere pe sub masă. Data trecută s-a cerut avizul CNA-ului și SIS-ului. Poftim, este avizul acestor două instituții. Noi facem totul transparent" , a scris edilul Capitalei, Ion Ceban, pe Facebook.
Primarul a precizat că serviciile pentru elaborarea documentului sunt oferite gratis ca suport de sponsorizare de către 2 companii din Rusia și România.

"Costul real de elaborate a PUG-ului ar fi de 17-20 de milioane de lei, bani pe care municipalitatea nu-i are în prezent. Decizia luată va consolida și capacitatea instituției municipale, deoarece se va lucra în comun cu experții celor două țări", a mai menționat Ceban.

Ultimul PUG al orașului a fost elaborat în anul 2007.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).