Marcați
Ajutor din partea OMS, UNFPA și USAID
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a primit astăzi 25 de frigidere moderne pentru păstrarea probelor de laborator și 12 distilatoare pentru purificarea apei. Acestea vor fi distribuite centrelor teritoriale de sănătate publică. Ajutorul vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății și Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională. Valoarea lotului este de 60 de mii de dolari.

În laboratoarele ANSP sunt efectuate zilnic până la 2.000 de teste pentru depistarea coronavirusului. Noile frigidere vor permite păstrarea în condiții de siguranță a tuturor probelor.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, le-a mulțumit reprezentanților OMS și USAID pentru sprijinul acordat țării noastre în aceste momente dificile.

Coordonatoarea de programe urgente în sănătate publică din cadrul Biroului OMS în țara noastră, Stela Gheorghiță, a declarat că urmează a fi livrate și 13 autoclave performante pentru a asigura biosecuritatea în contextul gestionării deșeurilor infecțioase.

La rândul său, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație i-a oferit țării noastre echipament de protecție împotriva coronavirsului. Este vorba de termometre cu infraroșu, măști, șervețele umede, săpun lichid și dezinfectanți. Acestea vor fi distribuite centrelor de tineret.

În Republica Moldova sunt 44 de centre de tineret.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).