Marcați
Parcare interzisă în parcuri și pe trotuare
Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, i-a avertizat astăzi pe pretori că îi va sancționa disciplinar, dacă va mai vedea mașini parcate în zonele verzi sau pe trotuare. Somația vine în contextul deciziei de vineri a autorităților municipale de a interzice staționarea mașinilor pe trotuarele de pe bulevardul Ștefan cel Mare și în parcuri. De asemenea, Primăria pregătește amenzi pentru bicicliștii care circulă cu viteză excesivă prin parcuri.

Zilele trecute, o fetiță de cinci ani a fost lovită de un biciclist în parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica. În urma incidentului, copilul s-a ales cu mai multe leziuni, potrivit medicilor de la Institutul de Medicină Urgentă.

"Nu este pentru prima dată, nici la ”Valea Morilor”, nici la ”Valea Trandafirilor”. Au mai fost cazuri când s-a întâmplat acest lucru, spre mare regret. Eu rog responsabilii să intervenim în parcurile mari și să vedem cum să facem ca aceste lucruri să se reducă sau să dispară. Să vedem unde permitem, unde nu permitem bicicletelor să meargă și cum delimităm foarte clar zona pentru bicicliști, bandă separată, alee separată. Iar cei care se deplasează cu viteză excesivă să fie amendați, să fie sancționați", a declarat Ion Ceban.

Primarul general s-a arătat revoltat de faptul că prin parcuri circulă mașinile care alimentează cu produse gheretele:"Către toți pretorii. Începând cu săptămâna viitoare, dacă mai văd o mașină în parcuri ”La Izvor”, ”Valea Trandafirilor”, ”Valea Morilor”, parcurile mari, așa s-a întâmplat că, în acest sfârșit de săptămână, unele din zone din parcuri s-au transformat în parcări pentru mașini și am atenționat în repetate rânduri despre acest lucru. Să nu fie admis. Parcurile sunt pentru oameni, pentru pietoni. Repet dacă o să primesc măcar o singură poză, începând de astăzi. Admiteți în zona de parc, primul lucru va fi avertizarea, al doilea lucru va fi mustrarea. Deci numai vreau să treacă pe lângă urechele dumneavoastră ceea ce vorbim. Repet veți fi sancționați".

De asemenea, Ion Ceban a solicitat să fie blocat accesul mașinilor pe trotuarele de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

"Astăzi dimineață nu putea trece hacul, deja erau parcate mașini pe trotuarele de pe Ștefan cel Mare. Am rugat, domn pretor vineri. Trotuarele eliberate de mașini. Ne vom gândi la parcări. Pe trotuare trebuei să meargă oameni. Repet mașinile astăzi care fac curățenie trebuiau să ocolească mașinile parcate pe trotuar, neregulamentar, pentru că sunt și zone unde este regulamentar. În zonele de parc să nu vedem nici una. Vam prentâmpinat, primesc o singură poză, cine primul, va primi avertizare", a spus el.

O altă solicitare către pretori vizează neadmiterea instalării gheretelor noi în parcuri. Cât despre cele amplasate în perioada estivală, acestea urmează a fi evacuate până în 30 octombrie. Primăria elaborează regulamentul de amplasare a gheretelor pe arterele principale și în parcuri. Proiectul va fi prezentat spre examinare consiliului municipal până în 15 august.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).