Marcați
Vor fi scutiți de taxele locale
Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi un proiect de decizie, care prevede scutirea de taxe locale a companiilor din domeniul HORECA, dar și a piețelor. Inițiativa are scopul de a ajuta agenții economici care au suportat pierderi în perioada epidemiei de COVID-19. De asemenea, proiectul prevede micșorarea de la cinci la sută până la trei la sută a taxei pentru cazare.

Proiectul votat de Consiliul municipal Chișinău stabilește revenirea la taxa de 700 de lei anual pentru fiecare metru pătrat, pentru amplasarea panourilor publicitare, față de 1.200 de lei, cât este în prezent.

În ultimele două luni, bugetul municipal a suportat pierderi de aproximativ 32 de milioane de lei, din cauză că au fost plătite mai puține taxe locale. Cu acești bani, Primăria Capitalei putea să amenajeze peste 100 de terenuri de joacă, a precizat consilierul socialist Dinari Cojocaru.

O altă prevedere din documentul aprobat de aleșii municipali prevede majorarea de două ori a taxei pentru comercializarea produselor din tutun. În plus, unitățile comerciale care vând țigări ar putea plăti 50.000 de lei pentru fiecare aparat de casă, față de 20.000 de lei, cât este în prezent.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).