Marcați
Finanţări pentru irigare
Fermierii vor primi fonduri nerambursabile pentru irigarea terenurilor agricole. Fondul pentru Dezvoltare Durabilă a anunțat că le va oferi finanțări agricultorilor care vor face parte din asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare. Pentru asta, ei trebuie să prezinte un proiect de modernizare a sistemelor de irigare. În total, pentru astfel de proiecte a fost alocat un buget de 1,5 milioane de dolari.

Pentru fiecare proiect finanțarea nu va depăși 200 de mii de dolari. O condiție importantă este ca sistemele de irigare, care urmează a fi modernizate, să fie, cel puțin, parțial funcționale. Banii vor putea să fie utilizați pentru lucrări de reparație a rețelei de transportare a apei, a bazinelor de acumulare, a camerelor de pompare, dar şi pentru instalarea echipamentului performant în locul celui învechit.

O altă condiție pentru a beneficia de finanțare este ca agricultorii să contribuie cu bani la realizarea proiectelor de modernizare.

Proiectele de finanţare pentru modernizarea sistemelor de irigare urmează a fi depuse timp de o lună, din 19 mai, iar banii obţinuţi vor fi utilizaţi pe parcursul unui an. Asociațiile producătorilor agricoli dețin 21 de stații de irigare. Alte patru urmează a le fi transmise în gestiune până la sfârşitul anului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).