Marcați
Carnea nu se va scumpi
Prețurile pentru carne nu vor crește. Asigurările vin din partea ministrului Agriculturii, Ion Perju, și au fost reconfirmate de către asociațiile producătorilor de carne din țara noastră.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a declarat că nu există nicio premisă pentru majorarea prețurilor pentru carne, deoarece există suficiente rezerve de furaje, iar importul de produse alimentare decurge în regim normal.

La rândul lor, producătorii de carne de porc și de pasăre au expediat scrisori către premier și Ministerul Agriculturii, în carea califică drept speculații informațiile despre scumpirea cărnii. Asociațiile de profil susțin măsurile aprobate de Guvern în contextul situației epidemiologice.

”Producătorii de carne de porc nu intenționează să mărească prețurile pentru carne. Considerăm că o astfel de manipulare a opiniei publice poate aduce la destabilizarea pieței de carne din Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al Asociației Producătorilor de Carne de Porc.

Aceeași poziție au expus-o avicultorii. ”Membrii Asociației, reieșind din interesele primordiale ale consumatorilor în această situație dificilă, nu vor majora prețurile pentru carne și produsele din carne. Membrii Asociației conștientizează gravitatea acestei pandemii și apreciază eforturile Guvernului, depuse pentru a menține situația sub control și, respectiv, de a diminua consecințele negative ale situației epidemiologice din țară”, notează Asociația Crescătorilor de Păsări.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a menționat că prețurile pentru produsele alimentare sunt monitorizate zilnic, iar lansarea pe piață a informațiilor false are scopul de îmbogățire pe timp de criză.

Datele Ministerului Agriculturii arată că în depozitele producătorilor sunt stocate 830 de tone de produse lactate, peste 240 de tone de produse din carne și 5.360 de tone de carne. De asemenea, zilnic, sunt produse aproximativ un milion de ouă, ceea ce depășește cu 10 la sută consumul intern.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).