Marcați
Igor Dodon, despre decizia CA: Nu este justificată și trebuie revăzută
Șeful statului Igor Dodon consideră că decizia Consiliului Audiovizualului cu privire la activitatea presei în perioada de urgență este nejustificată. Totodată, președintele spune că CA ar trebui să-și revadă hotărârea. Despre aceasta Igor Dodon a vorbit la postul public de televiziune.

"Noi trebuie să repsectăm libertatea presei, care este a patra putere în stat și mai mult ca oricând avem nevoie de presă indepedentă. Nu este decizie justificată și aș recomanda CA să revadă decizia. Noi înțelelgem că sunt surse care repartizează știrile false, trebuie să fie penalizate aceste surse. Totodată, rog presa să se informeze din surse oficiale, deoarece panica este mai periculoasă decât virusul", a declarat Igor Dodon.

Consiliul Audiovizualului a emis o dispoziţie prin care cere jurnaliştilor de radio şi televiziune să se abţină de la critici la adresa autorităţilor pe durata stării de urgență. Potrivit textului dispoziţiei, pe durata stării de urgență, prezentatorii, moderatorii şi redactorii vor renunța unilateral la enunțarea și favorizarea neavizată atât a propriei opinii, cât și a liberei formări de opinii arbitrare în reflectarea subiectelor ce vizează pandemia COVID-19, unicele surse sigure fiind autorităţile publice competente din țară și de peste hotare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).