Marcați
149 de cazuri de coronavirus
Republica Moldova a înregistrat astăzi un număr record de cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre 24 de persoane. Ca urmare, numărul pacienților a ajuns la 149. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Printre cei contaminați este și un taxator, care a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”.

Dintre cele 24 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus, în trei este vorba de cetățeni care au revenit de peste hotare, iar în 21 - de transmiterea infecției în interiorul țării.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale:"Din aceste 24 de cazuri, trei sunt de import, este vorba de două cazuri din Marea Britanie, un caz din Germania și 21 de cazuri sunt locale. Vorbim în cazul respectiv de Chișinău, Soroca, Hâncești, Râșcani, Ștefan Vodă, Ialoveni, Strășeni. Toate persoanele sunt spitalizate, beneficiază de asistență medicală corespunzătoare".

Viorica Dumbrăveanu a precizat că spitalele dispun de echipament de protecție individuală pentru medicii care tratează pacienții contaminați.

"Toate instituțiile medico-sanitare publice strategice care sunt desemnate de către Ministerul Sănătății, Municii și Protecțiie Sociale pentru profilul COVID sunt asigurate cu echipamente de protecție individuală. Puteți vedea și Asistența Medicală Urgentă Prespitalicească cum vine la chemări echipat, puteți vedea cum lucrează medicii în cadrul Spitalului ”Toma Ciorbă”, precum și în spitalele pentru copii sau Spitalul Ministerului Sănătății. Vom activiza un alt spital, de exemplu în momentul în care se va majora numărul de persoane sau în momentul în care vom decide că este supraîncărcat un anumit spital", a spus Dumbrăveanu .

Autoritățile le-au mulțumit oamenilor care au conștientizat pericolul epidemiei de coronavirus și s-au autoizolat la domiciliu.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).