Marcați
Se extinde parcul industrial de la Comrat
În Găgăuzia continuă implementarea proiectelor de infrastructură. În pofida epidemiei de coronavirus, la Comrat își extinde activitatea parcul industrial, cu suprafața de peste 50 de hectare. Întreprinderea are deja un rezident, care a creat peste 1.000 de locuri de muncă. Banii pentru dezvoltarea parcului sunt alocați atât din bugetul de stat, cât și din cel al regiunii.

Parcul industrial de la Comrat este conectat la rețeaua de apă și canalizare, precum și la rețeaua de electricitate și de gaze naturale. Infrastructura a fost asigurată cu sprijinul financiar al Agenției pentru Dezvoltare Regională și Comitetul Executiv al Găgăuziei. Bugetul total al lucrărilor a fost de 27 de milioane de lei.

Pentru atragerea noilor rezidenți ai parcului industrial, autoritățile de la Comrat desfășoară lucrări de modernizare a rețelei de drumuri. Banii în acest scop vor fi alocați de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și mediului.

Încă șapte companii urmează să lanseze procesul de producere în Parcul industrial de la Comrat. Acestea sunt specializate în producerea panourilor solare, paharelor de unică folosință, produselor alimentare, precum și în procesarea fructelor și legumelor.

Între timp, autoritățile regionale lucrează în direcția deschiderii unui parc industrial în orașul Ceadîr-Lunga.

IRINA VLAH,bașcanul Găgăuziei:"Noi suntem conștienți că asta trebuie realizat împreună cu Guvernul țării noastre, iar îndemnul conducerii țării de a îndrepta toate eforturile spre industrializare este foarte corect. De este corect? Fiindcă asta înseamnă noi întreprinderi, noi locuri de muncă, este ocuparea populației noastre, dezvoltarea infrastructurii, foarte multe lucruri benefice. De aceea, decizia conducerii țării a fost corectă. Noi o susținem, noi deja lucrăm în această direcție. Orice investitor, care vine în țară, în autonomie, într-un raion, caută cele mai bune condiții, cele mai bune posibilități. De aceea, desigur că noi trebuie să fim pregătiți".

Parcul industrial de la Comrat este o subdiviziune a zonei economice libere ”Valkaneș”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).