Marcați
Infrastructură modernă în parcul ”La Izvor”
Parcul ”La Izvor” din Chișinău va prinde o nouă viață. Primul pas în această direcție a fost făcut prin inițierea lucrărilor de construcție a stadionului pentru fotbal de plajă, primul în Republica Moldova de acest gen. El va avea o capacitate de 1.100 de locuri și va fi dat în folosință la finele lunii iulie.

Terenul din parcul ”La Izvor”, pe care urmează a fi construit stadionul pentru fotbal de plajă a fost îngrădit și transformat în șantier. În preajmă, pe terenul liber din strada Ghidighici, pe o suprafață de un hectar, va fi amenajată o parcare cu o capacitate de 500 de locuri, a declarat pretorul sectorului Buicani, Vadim Brânzaniuc.

Toate cheltuielile pentru construcția ministadionului vor fi suportate de Federația Moldovenească de Fotbal. la rândul lor, autoritățile locale planifică să modernizeze și plaja.

De asemenea, urmează a fi reabilitate pistele pietonale și cele pentru bicicliști, cu lungimea de 7,8 kilometri, care vor asigura legătura între cele patru lacuri din parc. Primăria municipiului Chișinău a alocat cinci milioane de lei Preturii sectorului Buicani, pentru a efectua lucrările de amenajare a parcului ”La Izvor”, iar alte cinci milioane de lei vor fi alocate de către Direcţia Generală Locativ-Comunală şi Amenajare pentru construcția unei fântâni arteziene.

Primăria Capitalei va mai aloca bani pentru modernizarea parcului din strada Miron Costin, sectorul Râșcani, precum și pentru modernizarea intrării în parcul ”Valea Morilor” din sectorul Centru. Sunt prevăzute și lucrări de modernizare a aleii pietonale de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, sectorul Ciocana.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).