Marcați
Bani pentru tehnică agricolă modernă
Guvernul a aprobat hotărârea privind semnarea unui acord de finanţare pentru modernizarea tehnicii şi echipamentelor agricole. Este vorba de un împrumut de 18,6 milioane de dolari, care va fi oferit de Japonia.

Banii oferiți de japonezi vor fi utilizaţi pentru finanțarea producătorilor agricoli, care intenționează să procure, în special, echipament pentru păstrarea şi prelucrarea fructelor şi legumelor.

"Scopul principal al acordului întocmit prin schimb de note între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut prezintă în esență intenția Guvernului Japoniei de a oferi Guvernului Republicii Moldova un credit preferențial în sumă de 2 miliarde 59 de milioane de yeni japonezi echivalent a aproximativ 18,6 milioane de dolari SUA prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională pentru o perioadă de 40 de ani cu o rată fixă de 0,1 procente la procurarea tehnici și echipamentelor agricole, iar pentru serviciile de consultanță de 0,01 procente pentru toată durata împrumutului", a spus el.

Banii vor fi acordaţi pentru o perioadă de 40 de ani, cu o vacanţă de plată de 12 ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).