Marcați
Moldovenii, care revin în țară și vor să facă agricultură, vor primi subvenții de la stat
Statul va susține moldovenii care revin în țară, pentru ca să-și inițieze o afacere în agricultură. Premierul Ion Chicu a propus, în cadrul ședinței de Guvern, să fie creată o linie separată de creditare în Fondul de subvenționare în agricultură pentru persoanele din diasporă care au revenit acasă.

”Ei să poată activa mijloace financiare din Fondul de subvenționare, pentru a deschide afaceri în agricultură, iar statul să-i susțină în această etapă dificilă”, a declarat Chicu.
Premierul a dat indicații și ministrului Finanțelor să includă aceste propuneri în proiectul de rectificare a bugetului de stat.

”Luni vom anunța despre ce este vorba. Vom majora Fondul de subvenționare în agricultură pentru susținerea cetățenilor noștri care revin de peste hotare”, a spus premierul.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a specificat că această inițiativă este așteptată de societate, iar ministerul deja identifică posibilități de a susține aceste persoane.

”Ei deja pot să aplice, dar vom facilita și mai mult posibilitatea de subvenționare”, a spus Perju.

În anul 2020, din Fondul Național pentru Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural va fi oferit aproape un miliard de lei pentru subvenționarea investițiilor în agricultură.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).