Marcați
PSRM are cu un deputat mai mult
Cea mai mare fracțiune parlamentară, cea a Partidului Socialiștilor, are, de astăzi, cu un deputat mai mult, adică 37 în total. Curtea Constituțională i-a validat mandatul de parlamentar al cunoscutului medic Ștefan Gațcan. Acesta a câștigat alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești, care s-au desfășurat în 15 martie.

Candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, a întrunit 5.539 de voturi. La fotoliul de deputat au mai râvnit Olesea Stamate, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, reprezentantul Partidului Democrat, Ion Mereuță, candidatul independent Grigore Cobzac, susținut de PPDA, și candidatul Mișcării Politice ”Unirea”, Dorin Chirtoacă. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, scrutinul s-a desfășurat în conformitate cu prevederile legale, fără incidente majore, care ar fi putut afecta rezultatele. Conform estimărilor prealabile, la urne s-au prezentat 14.400 de alegători, adică ­23,33 la sută din numărul celor incluși în listele electorale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).