Marcați
Măsurile guvernului, lăudate de experți
Acțiunile întreprinse de Guvernul Chicu în contextul crizei provocate de virusul COVID-19 sunt oportune și corecte. De această părere sunt mai mulți analiști politici. Ei menționează că modul în care au reacționat autoritățile de la Chișinău la epidemie s-au dovedit mai bune decât cele ale autorităților din țările europene mai dezvoltate, unde acum situația este mult mai gravă.

Analistul politic Vitali Catană consideră că ceea ce fac autoritățile Moldovei a permis ca în țara noastră situația epidemiologică privind infecția cu virsul COVID-19 să fie mult mai favorabilă.

"Мăsurile sunt eficiente, dar, pe de altă parte, trebuie să fim atenți la modul în care gestionăm relația noastră cu focarele de infecție, pentru că suntem într-o situație specială, în care avem foarte mulți cetățeni moldoveni care lucrează în țări ca Italia și în alte țări de unde provin principalele riscuri. Este mai important ca toată clasa politică, în asemenea momente, să dea dovadă de responsabilitate și să nu facă politică pe seama unor fenomene care depășesc cadrul jocului politic, depășesc interesul îngust politic", a precizat Catană.

La rândul său, directorul companiei de consultanță şi cercetare politică ”Intellect Group”, Ian Lisnevschi, a declarat că, spre deosebire de Italia, autoritățile Moldovei au reușit să prevină panica în societate.

"Din partea statului este important ca să nu provoace panică. Guvernul Chicu se isprăvește cu această situație. Ce ține de măsurile care au fost întreprinse, aici, până când, putem vorbi despre o notă destul de înaltă, pentru că nu s-au produs câteva lucruri negative. Primul – nu a fost o panică destul de mare, ca în altele țări, ce a dus la cozi imense la magazine, farmacii etc. Aici chiar putem să dăm o notă cea mai mare", a spus el.

Sociologul Ian Lisnevschi a mai vorbit despre întreruperea comunicării aeriene cu țările în care există focare de infecție, dar și închiderea frontierelor. El a subliniat că, deși unii consideră că aceste decizii urmau să fie adoptate mai devreme, nu trebuie să uităm că mulți conaționali de-ai noștri rămâneau în afara hotarelor, în situații dificile și a fost nevoie de facilitarea revenirii lor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).