Marcați
La Bălți va fi construit un nou Spital Clinic Municipal
Prim-ministrul Ion Chicu a mers joi în municipiul Bălți. Prima instituție vizitată a fost Spitalul Clinic Municipal, unde a avut o întâlnire cu întregul colectiv medical, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Directorul instituției a informat premierul despre faptul că echipa de medici este înalt calificată, dar jumătate se află la vârsta de pensionare.

În 2019, serviciul de urgență al Spitalului a primit peste 64 mii de adresări și a tratat peste 36 600 de pacienți. Echipa Spitalului deservește locuitorii raioanelor apropiate municipiului Bălți.

Specialiștii au vorbit despre necesitatea de a procura utilaje medicale moderne pentru a oferi servicii la un nivel mai înalt de calitate și siguranță. Totodată, s-a menționat necesitatea reparației capitale a instituției, amânată de peste 30 de ani.

Prim-ministrul a mulțumit medicilor pentru munca, dedicația și atitudinea demonstrată zilnic. El a informat echipa spitalului despre evoluția economiei naționale și posibilitățile reale, care derivă din potențialul economiei.

Au fost discutate raționamentele construcției unui spital nou versus reparația și echiparea celui existent, opțiune susținută de echipa medicilor.

Premierul a vorbit despre căile de atragere a tinerilor în instituțiile medicale, menționând indemnizațiile oferite tinerilor specialiști, îmbunătățirea programului Prima Casă și planul de extindere pentru procurarea primului automobil. A fost discutat subiectul creșterii salariilor pentru medici și intenția Guvernului de a le majora, în etape, cu câte 10%.

moldpres

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).