Marcați
Cea mai mare expoziţie de turism din ţară
Cea mai mare expoziţie de turism din ţară a fost inaugurată, astăzi, în Capitală. Noutatea ediţiei din acest an este pavilionul amenajat pentru prezentarea potențialului turistic al regiunilor. De asemenea, în premieră, a fost amenajat un stand al industriei turismului din Federația Rusă.

Dezvoltarea turismului de afaceri cu Moldova este principalul obiectiv anunțat de companiile ruseşti, care participă la expoziţia din Chişinău.

Iulia Skoromolova, reprezentant companie de consultanță, FR:"Moldova este o bună destinație pentru turismul de afaceri. Turismul de business, inclusiv proiectele MICE, este o direcție interesantă, care a atins în prezent punctul culminant de dezvoltare în Rusia. Tradițional, Moldova este cunoscută drept o țară caldă, primitoare, interesantă, dar în Rusia nu există o ofertă turistică moldovenească bine definită. De aceea, ne dorim, împreună cu partenerii moldoveni, să formăm această ofertă".

Pentru a descoperi cultura populară autentică, turiştii străini sunt invitaţi să viziteze regiunile ţării noastre. Una dintre ele este autonomia găgăuză, unde, în ultimii ani, turismul rural se dezvoltă dinamic.

La expoziţie a participat şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care i-a invitat pe turiști în autonomie:"Noi suntem diferiți prin manifestaţii importante şi, de fiecare dată, în ziua de 6 mai, organizăm sărbătoarea Hederlez. În ziua de 1 noiembrie îi invităm pe toţi locuitorii ţării la minunata sărbătoare ”Ziua vinului în Găgăuzia”, cunoscută prin tradiții frumoase".

Pentru a impulsiona dezvoltarea turismului, Ministerul Economiei şI Infrastructurii elaborează proiectul unei strategii pentru următorul deceniu.

Despre intenția autorităților de a dezvolta sectorul turistic a vorbit şi consilierul prezidenţial pentru economie, Elena Gorelova.

"Dacă ar exista un top al ţărilor după nivelul bunăvoinței şi ospitalității, Moldova s-ar plasa pe primele poziţii. Le doresc companiilor moldoveneşti să promoveze acest avantaj concurenţial al nostru", a spus ea.

Expoziția specializată de turism este la cea de-a 25 ediţie şi va fi deschisă până în ziua de 16 februarie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).