Marcați
Vizita premierului la Sângerei
Drumul Sărătenii Vechi - Bălți va intra în reparație la începutul primăverii. Asigurarea vine din partea prim-ministrului Ion Chicu. Șeful Executivului s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în raionul Sângerei, unde a discutat cu autoritățile locale despre problemele din comunități. El le-a dat asigurări că Guvernul a planificat pentru anul 2020 investiții masive în infrastructura rutieră, în cea de colectare și procesare a deșeurilor solide, precum și în rețeaua de apeduct și iluminat stradal.

Premierul le-a spus reprezentanților administrației raionului Sângerei și primarilor că șoferii vor trebui să se înarmeze cu răbdare în următorii ani, deoarece mai multe sectoare de drum vor intra în reparație.

"Cum se desprimăvărează, deși iarna încă nu a venit de fapt, sectorul acesta Sărăteni-Bălți va intra în reparație. Compania turcă, eu deja am discutat personal cu ei, ați văzut probabil că ei își instalează deja toată infrastructura, facilitățile acestea de producere a asfaltului și tot așa mai departe, deci va intra în construcție serioasă. Din start îmi cer scuze în fața automobiliștilor că o să fie o perioadă când drumul va fi în construcție și va trebui un pic de răbdat, dar aceasta este situație", a menționat premierul.

De asemenea, premierul a dat asigurări că banii pentru reparația drumurilor locale vor fi repartizați în mod echitabil tuturor primăriilor.

"Localitățile care au până la 1.000 de oameni în sat vor primi în jur de un milion de lei și mai departe sunt diferiți coeficienți de multiplicare, în funcție de dacă este comună, dacă este numărul de populație mai mare și tot așa mai departe. Repet, formula este foarte transparentă și se repartizează echitabil cu acești bani. Noi nu vom achita pentru lucrările respective, dacă dumneavoastră n-o să puneți semnătura și n-o să confirmați - calitatea corespunde așteptărilor. Acesta nu este un program doar pe un an, este un program de durată și noi vă recomandăm și rugăm să facem lucrurile calitativ, mai bine din milionul ăsta care îl primiți în fiecare localitate, plus un milion. Faceți un sector mai mic, dar capital, așa cum scrie cartea, iar la anul vom face alt sector", a mai adăugat el.

Ion Chicu a comunicat că resurse importante vor fi alocate în acest an și pentru construcția rețelelor de apeduct, iar aproximativ 140 de milioane de lei - pentru iluminatul stradal. Șefului Executivului a vizitat un producător local de băuturi răcoritoare. Cea mai mare parte a producției o exportă în România, iar acum vrea să-și extindă piața de desfacere.

Premierul a mers în vizită și în satul Bilicenii Vechi din raionul Sângerei. Acolo, a discutat cu autoritățile locale și cu sătenii. Primarul a solicitat ajutorul Guvernului în procesul de deblocare a resurselor pentru construcția rețelei de apă, care să fie conectată la apeductul central.

Ion Chicu a precizat că urmează să se implice în soluționarea problemei. La finalul vizitei, Ion Chicu a vizitat și depozitul frigorific din Bilicenii Vechi.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).