Marcați
”Ordinul Republicii” pentru veterani
Ultimul veteran de război, rămas în viață în satul Doroțcaia din raionul Dubăsari, a primit astăzi ”Ordinul Republicii” din partea președintelui țării. Este vorba despre Iosif Terentiev, în vârstă de 94 de ani, care a participat la Marele Război pentru Apărarea Patriei. Aceeași distincție i-a fost oferită unui veteran din satul Coșnița. Igor Dodon le-a mulțumit pentru bărbăția și sacrificiul de care au dat dovadă în acei ani grei pentru țară.

Iosif Terentiev a fost încorporat în luna septembrie a anului 1944. După câteva luni, în martie 1945, a fost grav rănit și internat într-un spital militar, unde a și sărbătorit Marea Victorie.

Igor Dodon:" În prezența copiilor dumneavoastră, eu vreau astăzi, la dumnevoastră în casă, să vă înmânez cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova - ”Ordinul Republicii”, pentru ceea ce ați făcut pentru țara noastră, pentru pământul nostru, ați luptat, ați învins și, în anul curent, noi celebrăm 75 de ani a Victoriei. De aceea, în semn de recunoștință, din partea președintelui, eu vă înmânez ”Ordinul Republicii” și vă urez sănătate și cât mai mulți ani înainte, ca să dați exemplu la nepoți și strănepoți.

Iosif Terentiev:"Mulțumesc. Și dumneata să fii sănătos. Să conduceți țara, că e tare greu de condus".

Igor Dodon:"E greu, dar noi suntem obligați să facem față".

De ”Ordinul Republicii” s-a învrednicit și Vladimir Costenco. Deși nu s-a născut în Moldova, acesta locuiește în țara noastră de 73 de ani.

"Eu respect foarte mult poporul moldovenesc. Am intrat în timpul războiului. El s-a terminat în Polonia, iar soarta a făcut așa ca eu să am rude în raionul Călărași și am nimerit în Moldova", a spus Vladimir Costenco.

De asemenea, șeful statului a mers în vizită în satul Coșnița. La ieșirea din această localitate urmează a fi construit ”Memorialul Gloriei Ostășești”. Igor Dodon a dat asigurări că resursele necesare pentru acest proiect vor fi identificate.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).