Marcați
Facturile pentru căldură vor fi verificate
Autoritățile vor iniția verificarea corectitudinii întocmirii facturilor pentru încălzire, pe care locuitorii Capitalei le-au primit pentru luna ianuarie. O solicitare în acest sens a fost făcută de fracțiunea parlamentară a PSRM. Socialiștii consideră drept nejustificate sumele exagerate din facturi, în contextul uneia dintre cele mai calde ierni din istorie.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a anunțat că furnizorul de agent termic din Capitală a înregistrat profit, la sfârșitul anului trecut, iar în aceste condiții facturile pentru luna ianuarie sunt nejustificate, deoarece luna trecută au fost înregistrate temperaturi peste norma medie a acestei perioade.

"Considerăm că aceste supravenituri nu sunt justificate. De aceea că noi nu putem înțelege de ce, atunci când în luna ianuarie, am văzut cu toții că timpul afară a fost record de cald, iar facturile au atins record maxim ca preț. Noi solicităm, și pe această cale, o evaluare amplă de către organele competente și de către Guvern a politicii tarifare și, bineînțeles, trebuie să evaluăm și ceea ce a făcut sau nu a făcut ANRE ca și organ național de reglementare", a spus el.

De asemenea, Vlad Batrîncea a menționat că Partidul Socialiștilor nu va admite majorarea nejustificată a tarifelor pentru utilități.

"Pe parcursul anilor, noi am pledat și am luptat ca cetățenii să obțină suport din partea statului și în formă de ajutoare sociale, și în formă de compensații nominative, dar și ca agenții prestatori de servicii să facă tot posibilul ca prețurile și tarifele să fie cât mai accesibile pentru populația Republicii Moldova și vom face și în continuare acest lucru, în ciuda unor declarații și manipulări politice. Și gazele naturale se furnizează, și prețul nu s-a majorat, și vedem, în ultima perioadă de timp, în ultimele zile, ieftinirea prețurilor la carburanți", a mai adăugat Vlad Batrîncea.

Din consiliul de administrație al furnizorului de energie termică ”Termoelectrica” fac parte cinci experți din partea societății civile, desemnați de Guvernul condus de Maia Sandu. Este vorba de Corina Gaibu, Constantin Borosan, Marin Ghenciu, Sergiu Tofilat și Victor Parlicov.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).