Marcați
Călușul Maiei pentru Andrei
Mai multe partide de dreapta sunt invitate să semneze un document în ajunul alegerilor prezidențiale. Nu este vorba de cooperare, ci de neagresiune. Inițiativa i-ar aparține liderului PAS, și reprezintă o cursă pentru Andrei Năstase, consideră comentatorii politici. Mai exact, documentul nu-i va permite președintelui PPDA să invoce în campania electorală gravele erori comise în cele cinci luni cât Maia Sandu a condus guvernul, explică analiștii.

Maia Sandu nu dorește să se vorbească despre cele cinci luni de guvernare sterilă, cât s-a aflat la cârma Executivului. De aceea, încearcă să-l antreneze pe Andrei Năstase într-un legământ care o avantajează doar pe ea, consideră analiștii politici.

Victor Nichituș, analist politic:"Probabil, este vorba de faptul că nu există niciun proiect real concret pentru ridicarea calității vieții cetățenilor din Republica Moldova. Ar mai putea fi vorba și despre un pact de neagresiune pe care doamna Maia Sandu dorește să-l semneze și cu fostul ei partener, domnul Andrei Năstase. Domnul Andrei Năstase este unul dintre oamenii care cunoaște cele mai multe secrete despre doamna Maia Sandu, despre acele schelete care le are în dulap".

Roman Mihăieș, analist poltic:"Maia Sandu se teme de Andrei Năstase și se vede foarte clar că încearcă să-l încorseteze prin aceasta acest document, ca el și PPDA să fie loiali și să nu mai critice, pentru că aici sunt și alte partide proeuropene în acest document, ceea ce înseamnă că se încearcă ca să se obțină ca aceste partide să nu critice guvernarea blocului ”Acum”, care a fost destul de nereușită timp de cinci luni de zile. Trebuie să privim ca o tentativă a Maiei Sandu de a-și impune candidatura".

Proiectul așa-zisului pact de neagresiune a fost publicat de către mai multe instituții media din țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).