Marcați
Compensații grase pentru Maia Sandu
Miniștrii demiși în luna noiembrie, în frunte cu prim-ministrul Maia Sandu, au beneficiat de compensații grase, în valoare totală de 440 de mii de lei. Asta chiar dacă s-au aflat în funcție doar cinci luni. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune privat. Șeful statului a specificat că echipa condusă de Maia Sandu s-a dovedit total nepregătită pentru administrarea treburilor țării, însă asta nu a împiedicat-o să pună în buzunare aproape jumătate de milion de lei.

Igor Dodon a menționat că, în ultimele săptămâni, reprezentanții blocului ”Acum” au vehiculat activ informația potrivit căreia Președinția va obține 500 de mii de lei, după încheierea mandatului de președinte al lui Igor Dodon. Nimeni dintre ei nu a scos însă niciun cuvânt despre faptul că Maia Sandu și miniștrii săi au împărțit între ei 440 de mii, după ce au părăsit fotoliile din Guvern.

"Lasă-i să verifice unde s-au dus 440 de mii de lei la demisia Guvernului Maia Sandu. Atunci când guvernul Maia Sandu s-a dus din funcție, 440 de mii de lei s-au cheltuit în legătură cu această demisie și oamenii au luat compensații deși au stat doar cinci luni în funcție. Dar sar cu sapa la Președinție. Așa sunt ei. Guralivi! Când îi pui la lucru ideie nu au ce să facă, sau organizează concursuri de frumusețe așa cum au făcut cinci luni în Guvern. Când îi pui la lucru nu ai ce cere de pe ei. Doar prin deplasări au umblat. Ei ziceau că Dodon umblă prim deplasări, dar eu o să vă arăt unde au umblat miniștrii sau cum Brînzan nu a fost la lucru aproape o lună" , a spus șeful statului.

Igor Dodon a reiterat că indemnizația personală, pe care o prevede legea la finalul mandatului său, o va transfera pentru acțiuni de caritate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).