Marcați
Indemnizaţii mai mari la naşterea copiilor
Indemnizația la nașterea copilului va crește, în anul 2020, cu aproape 400 de lei. De ea urmează să beneficieze, potrivit estimărilor, aproape 40,4 mii de oameni. Un regulament în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern. Documentul prevede că ajutorul la nașterea copilului va ajunge la aproape 8.300 de lei.

Un alt regulament votat în şedinţa Cabinetului de Miniştri stabileşte creşterea alocaţiilor unice pentru copiii aflaţi în tutelă/curatelă, în case de copii de timp familial sau care beneficiază de asistenţă parentală profesionistă. Pentru copiii de până la un an, alocaţia creşte cu peste 350 de lei şi va ajunge la aproape 7.400 de lei. În cazul copiilor cu vârsta de 1-3 ani este vorba de o majorare cu peste 260 de lei, până la 5.500 de lei. Pentru restul copiilor, alocaţia unică va creşte cu aproape 176 de lei şi va depăși 3.500 de lei. Guvernul a mai decis majorarea numărului persoanelor care vor primi, în anul 2020, ajutor în perioada rece a anului. Prin urmare, numărul beneficiarilor va creşte cu peste 30 de mii. În acest scop, în bugetul de stat sunt prevăzute peste 52 de milioane de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).