Marcați
Condiții mai bune pentru tratarea auzului
Specialiștii Centrului Republican de Audiologie și Protezare Auditivă al Spitalului ”Emilian Coţaga” din Capitală vor avea parte de condiții de muncă mai bune. Secția specializată a fost reparată capital și dotată cu echipament modern. La inaugurare a participat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Ea a anunțat că, în premieră, statul va acoperi, în 2020, costurile operațiilor de implant cohlear pentru 30 de copii.

Pentru lucrările de renovare a Centrului Republican de Audiologie și Protezare Auditivă din bugetul statului au fost alocate 720 de mii de lei.

Viorica Dumbrăveanu, ministrul sănătății, muncii și protecției sociale:"Sperăm foarte mult ca aceste investiții anume sunt în beneficiul diagnosticării corecte a persoanelor care sunt cu deficiențe de auz și sigur și pentru asistență medicală calificată. În anul 2020 vreau să vă zic pentru prima dată în Republica Moldova realizarea acestui program a implantului cohlear va fi realizată din sursele Fondului de Asigurări Obligatorii de Asistență Medicală și sunt planificați bani pentru a realiza implantul cohlear pentru 30 de copiii, astfel încât să reducem aceste rânduri de așteptare".

Directorul Spitalului ”Emilian Coțaga”, Vasile Tomuz, a menționat că, fără sprijinul financiar din partea statului, renovarea secției pentru tratarea auzului nu era posibilă.
Medicii spun că, după renovare, fiecare specialist are un spațiu special.

Tamara Roșcovanu are un fiu de șase ani, care pășește pragul Spitalului ”Emilian Coţaga” de două ori pe săptămână. Copilul se află în perioada de reabilitare, după ce a beneficiat de un implant cohlear, în urma unei operații finanțate de Fundația de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării.

Anual, la Spitalul ”Emilian Coțaga” beneficiază de asistență medicală calificată peste 4.500 de copii și adulți. În anul 2019, nouă copii au beneficiat de implant cohlear, cu sprijinul Fundației de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării. Acum, în lista de așteptare a unui implant cohlear se află 32 de copii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).