Marcați
Sprijin la procurarea locuinţelor
Guvernul facilitează accesul tinerilor la creditele pentru procurarea locuinței. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței de astăzi. Aceasta prevede pentru anul viitor o marjă de doi la sută pentru creditele oferite de bănci în cadrul programului ”Prima casa”. Asta va permite menținerea dobânzilor pentru împrumuturi la un nivel competitiv.

Băncile comerciale aplică acum o dobândă de șapte la sută pentru creditele oferite în cadrul programului ”Prima casă”. În condițiile în care Banca Națională a adoptat o politică de reducere a dobânzilor şi de facilitare a creditării în anul 2020, băncile comerciale ar putea să revadă în scădere şi ratele aplicate în cadrul programului guvernamental de susţinere a tinerilor la procurarea locuinţelor. Recent, premierul Ion Chicu a anunţat că Guvernul intenţionează să revigoreze şi să extindă programul ”Prima casă”, în special, prin acordarea sprijinului și pentru tineri care au contractat credite imobiliare în afara programului, dar sunt eligibili. Beneficiari ai programului sunt cetățenii cu vârsta între 18 și 45 de ani, angajați oficial. Plafonul pentru o locuință este de un milion de lei, iar avansul - de, cel puțin, 10 la sută din valoarea locuinței. Statul oferă o garanție în mărime de 50 la sută din soldul creditului oferit pentru o perioadă de maximum 25 de ani. Pentru bugetari şi familiile cu mulţi copii, statul acoperă până la 50 la sută din valoarea creditului contractat. Până acum, peste 4.000 de tineri şi-au procurat locuinţă prin intermediul programului ”Prima casă”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).