Marcați
Igor Dodon susține ideea modificării Constituției și excluderea din Parlament a deputaților transfugi
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că trebuie modificată Constituția țării și să fie introduse condiții drastice pentru deputații care decid să părăsească fracțiunea parlamentară pe listele căreia a acces în Legislativ. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Linia directă cu președintele țării”.

Dodon a menționat că se impune modificarea legislației naționale prin excluderea din Parlament a așa-zișilor deputați transfugi. Potrivit șefului statului, acești deputați urmează să-și depună mandatul imediat după decizia anunțată.

”Eu consider că trebuie modificată Constituția ca cei care părăsesc fracțiunea să dea și mandatul și să se ducă în afara Parlamentului”, a declarat președintele.

”Ceea ce a fost în Parlamentul precedent, când aproape 1/3 de deputați și-au părăsit fracțiunile și au trecut de partea partidului care se afla la guvernare, care a obținut 17 procente la alegeri dar controla 60 de deputați, eu cred că acest lucru nu este normal”, a continuat șeful statului.

În opinia președintelui țării, trebuie înăsprită legislația ca să nu mai existe deputați transfugi.

”Noi vom face tot posibilul ca în acest Parlament să nu avem deputați care vor trece dintr-un partid în altul”, a menționat Dodon.

Președintele a amintit despre angajamentul deputaților PSRM prin care s-a anunțat ferm că în fracțiune nu vor fi acceptați deputați din alte fracțiuni și a îndemnat și celelalte fracțiuni parlamentare să-și asume un asemenea legământ.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).