Marcați
Igor Dodon: Anul viitor va fi foarte bun pentru Moldova
Igor Dodon a declarat, în această seară, în cadrul emisiunii ”Linia directă cu președintele țării” că, pentru prima dată în utimii zece ani pentru Republica Moldova, cele trei instituții ale statului: Președinția, Parlamentul și Guvernul activează la unison.

”În premieră, din ultimii 10 ani, președintele, speakerul și premierul activează într-o echipă. Noi avem o înțelegere totală între instituțiile statului”, a declarat președintele.

Șeful statului a precizat că această colaborare dintre cele tei instituții ale statului are loc în pofida faptului că nu există o majoritate parlamentară.

”Da, nu există o majoritate parlamentară stabilă, dar avem o conlucrare între instituțiile statului. Anterior nu era așa ceva. În timpul lui Plahotniuc erau suspendate atribuțiile președintelui, pentru ca speakerul să semneze unele legi în locul șefului statului”, a notat Dodon.

Șeful statului a mai declarat în cadrul ”Liniei directe cu președintele țării” că această stabilitate va permite lansarea, în 2020, a unor ample reforme în domeniile social și economic ale țării.

”În urma stabilității instaurate în conclucarea între instituțiiile statului, cred că anul viitor va fi anul reformei și restructurării economice foarte mari. Anul viitor va fi foarte bun pentru Moldova, vom veni cu mai multe inițiatve sociale și economice”, a declarat președintele țării.

Șeful statului a mai aunțat în cadrul acestei emisiuni că următoarea ședință tripatrită cu participarea președintelui țării, speakerului și premierului va avea loc vineri, 27 decembrie 2019. Dodon a menționat că la această ședință se va face un bilanț al acțiunilor întreprinse în ultimele luni de cele trei ramuri ale puterii.

Ședințele la Președinție cu participarea șefului statului, președintelui Parlamentului și a premierului se desfășoară în fiecare zi de luni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).