Marcați
Șeful statului a avut o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah
Situația din autonomia găgăuză și principalele probleme de pe agenda administrației regiunii vor fi examinate la una dintre primele ședințe ale Parlamentului în anul viitor. Anunțul a fost făcut la întrevederea de astăzi a președintelui Igor Dodon cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. La discuții au participat deputații originari din autonomie, Fiodor Gagauz, Alexandr Suhodolski și Ivanna Koksаl.

Președintele Igor Dodon a salutat reluarea activității în Parlament a grupului comun de lucru pentru armonizarea actelor juridice ale autonomiei cu legislația națională. Participanții la întrevedere au mai discutat despre vizita oficială pe care o va întreprinde şeful statului la Ankara, la invitaţia omologului său turc, Recep Tayyip Erdoğan, în perioada 29-30 decembrie. Din delegaţie vor mai face parte premierul Ion Chicu și bașcanul Irina Vlah. Igor Dodon va prezida prima ședință a Consiliului de Cooperare Strategică la nivel înalt. De asemenea, programul vizitei include semnarea mai multor acorduri integruvernamentale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).