Marcați
Filat a discutat cu jurnaliștii
Fostul premier Vlad Filat a făcut primele declarații de presă după ce a fost eliberat condiționat din detenție. El le-a spus jurnaliștilor că termenul pentru ispășirea pedepsei i-a fost redus cu aproape doi ani în perioada când Guvernul era controlat de Maia Sandu, iar Ministerul Justiției - de Olesea Stamate. Întreaga procedură a început în luna aprilie a acestui an, a precizat Filat.

Fostul lider al PLDM le-a spus jurnaliștilor că știa încă din luna aprilie că PDM va pleca de la guvernare și tot atunci a inițiat, împreună cu avocații săi, procedura de reducere a termenului de detenție.

"Și nu știu dacă erau foarte mulți oameni în țara asta, în afară de mine care credeau și știau că ei vor pleca de la guvernare. Poate unii sperau. Noi această acțiune am demarat-o în luna aprilie 2019", a spus el.

La doar câteva săptămâni după ce Guvernul a intrat sub controlul blocului ”Acum”, condamnatul Vlad Filat a obținut reducerea termenului de detenție cu aproape doi ani.

"Decizia prin care a fost redus termenul cu 600 de zile și ceva a fost adoptată la sfârșit de iulie 2019, atunci când prim-ministru al Republicii Moldova era doamna Maia Sandu, iar ministru al Justiției - doamna Stamate", a specificat fostul lider al PLDM.

Vlad Filat insistă că a fost eliberat din detenție în conformitate cu normele legislației și că orice încercare de a contesta eliberarea sa o va califica drept ingerință în actul de justiție.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).