Marcați
Aviz pentru proiectul Bugetului de stat
Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanțe a avizat favorabil proiectul bugetului de stat pentru anul 2020. Acesta prevede venituri de peste 44 de miliarde de lei și cheltuieli de peste 51 de miliarde de lei. Deficitul bugetar este de peste 7,4 miliarde de lei și va fi acoperit, parţial, din surse externe. Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, a precizat că bugetul pentru anul viitor este orientat spre investiții în infrastructură și pe sporirea bunăstării oamenilor.

Bugetul de stat prevede mai multă finanțare pentru fermieri şi tinerii care vor să-şi cumpere o locuință. Fondul pentru subvenţionarea agriculturii va ajunge la un miliard de lei, iar pentru dezvoltarea regională vor fi alocate 220 de milioane de lei. De asemenea, 70 de milioane vor fi direcționate pentru continuarea programului ”Prima casă”. Fondul Rutier a fost aprobat în mărime de 2,7 miliarde de lei, inclusiv 1,7 miliarde pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor naţionale şi un miliard pentru reparaţia drumurilor locale. Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, susține că bugetul de stat pentru 2020 va asigura garanțiile sociale promise anterior și investiții semnificative, în special, pentru drumuri.

Președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Vladimir Golovatiuc, a precizat că, în situația dificilă în care se află economia, nu este atât de importantă mărimea deficitului bugetar, cât sursele de acoperire a acestuia.

Comisia Economie, Buget și Finanțe a avizat favorabil și proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2020. Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, a precizat că documentul, elaborat, în mare parte, în baza propunerilor mediului de afaceri, nu presupune creșterea poverii fiscale, ci extinderea spațiului de impozitare și simplificarea procesului fiscal.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).