Marcați
Noi proiecte pentru Chișinău
Comisia pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare a Consiliului municipal Chișinău a avizat pozitiv proiectul privind amplasarea mozaicului de pe fostul Palat de Cultură al Sindicatelor din sectorul Râșcani pe fațada laterală a clădirii Teatrului de Operă și Balet. Între timp, la propunerea consilierilor socialiști, comisia îi va cere din nou Centrului Național Anticorupție investigarea cazului de distrugere a monumentului de arhitectură. De asemenea, aleșii locali au avizat amenajarea unui nou scuar în sectorul Ciocana al Capitalei.

Reprezentanții Direcției Arhitectură și Relații Funciare au precizat că decizia privind strămutarea mozaicului de pe fațada Palatului de Cultură al Sindicatelor la Teatrul de Operă și Balet ”Maria Bieșu” a fost aprobată încă anul trecut de către Comisia privind Ocrotirea Monumentelor din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Consilierul socialist Alexandr Odințov a insistat ca membrii comisiei să constate că monumentul de arhitectură a fost distrus ilegal, în lipsa avizului Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor, care a fost emis abia după un an de la demolare.

Propunerea nu a fost acceptată însă de majoritatea membrilor comisiei, însă în proiect a fost introdusă mențiunea că alesul Alexandr Odințov se va adresa Centrului Național Anticorupție cu cererea de a investiga legalitatea demolării mozaicului. În alt context, membrii comisiei au avizat proiectul propus de consilierii socialiști privind amenajarea unui nou scuar în sectorul Ciocana al Capitalei. Acesta se va afla pe adresa Mircea cel Bătrân 26/4, în locul unei foste parcări private, al cărei contract de arendă nu a fost prelungit de către CMC.

Proiectul noului scuar a fost elaborat de un grup de locatari de pe această adresă. Proiectele avizate urmează să fie examinate și aprobate de consiliul municipal.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).