Marcați
Prima ninsoare din decembrie
A nins, noaptea trecută, în mai multe localităţi din nordul și centrul ţării. Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, în aceste raioane au început lucrările de patrulare şi deszăpezire a drumurilor naționale. În proces au fost antrenaţi 241 de muncitori, care au împrăştiat peste 2.000 de tone de material antiderapant. Potrivit autorităților, pe șosele se circulă fără dificultate și nu există blocaje în trafic.

Stratul de zăpadă care s-a așternut noaptea trecută le-a adus bucurie copiilor. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini în care micuții se joacă în zăpadă, în curtea unei școli. Pentru șoferi, prima zăpadă a fost însă o provocare. Într-o localitate din raionul Glodeni, un camion a rămas blocat în pantă. Poleiul a creat dificultăți și pe traseul Bălți-Edineț, unde un camion a derapat pe acostament. Din imaginile video postate pe rețelele de socializare se vede că pentru tractarea camionului au intervenit două tractoare.

Înghețul și ninsoarea au creat situații periculoase pe drumuri. Potrivit Inspectoratului de Patrulare Bălți, în ultimele 24 de ore, în nordul țării au fost înregistrate șase accidente de circulație, inclusiv unul cu implicarea unui pieton.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare îi îndeamnă pe șoferi să nu conducă mașinile neechipate conform condițiilor de iarnă, să păstreze o distanță mai mare dintre mașini, să reducă viteza la curbe și să se asigure la efectuarea depășirilor.

De asemenea, inspectorii de patrulare le recomandă conducătorilor auto să conecteze, la necesitate, farurile anticeață și să se asigure că geamurile și oglinzile retrovizoare sunt curățate de polei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).