Marcați
În Capitală a fost deschis un poligon pentru deșeuri vegetale
În Capitală a fost deschis un poligon pentru depozitarea deșeurilor vegetale. Până acum, frunzele uscate, iarba şi crengile erau depozitate neautorizat, iar autoritățile își doresc să le folosească pentru producerea compostului. Îngrășământul va fi utilizat pentru spațiile verzi şi la sădirea arborilor şi arbuştilor. De asemenea, acesta ar putea fi vândut gospodăriilor agricole.

Poligonul pentru depozitarea deșeurilor vegetale a fost amenajat pe teritoriul stației de epurare, pe o suprafaţă de aproape 70 de ari, şi va fi administrat de întreprinderile ”Spaţii Verzi” şi ”Apă-Canal Chişinău”.

Potrivit lui Serghei Carp, zilnic, aici vor fi aduse aproape 30 de autospeciale cu deșeuri vegetale sau aproape 100 de metri cubi.

"Acum, iată, toate frunzele, iarba cosită și surcelele obținute în urma tăierii și tocării crengilor le vom aduce aici, pe acest teren și, împreună cu nămolul format de la apele reziduale, vom obține îngrășământ biologic. Mai avem multe declarații din partea gospodăriilor agricole, care vor să cumpere aceste îngrășăminte", a spus Serghei Carp.

Poligonul a fost dat în folosință acum o lună, însă cea mai mare parte a deșeurilor vegetale a fost depozitată pe parcursul ultimei săptămâni, după ce primarul general Ion Ceban a cerut evacuarea de urgență a frunzelor de pe străzile Capitalei. Oamenii salută decizia de a folosi frunzele în calitate de materie primă pentru producerea îngrășămintelor.

Zilnic, potrivit estimărilor autorităților, în Capitală se acumulează câte 5.000 de metri cubi de deșeuri vegetale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).