Marcați
Primul caz de gripă din această iarnă
În Capitală a fost înregistrat primul caz de gripă din acest sezon rece. Este vorba despre o femeie de 60 de ani din sectorul Râșcani, care nu a fost vaccinată. Anunțul a fost făcut la ședința operativă a serviciilor municipale. Pacienta este internată în spital, iar starea ei este de gravitate medie.

Femeia de 60 de ani s-a adresat la medic săptămâna trecută, a precizat șefa Direcției Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi:"În data de 27, pacienta a fost internată. Cazul a fost confirmat pe data de 29, la ora 12:00. Pacienta este de gravitate medie. Este deja transportată la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”.

Tatiana Bucearschi a mai spus că toate vaccinurile planificate sunt repartizate tuturor instituțiilor medico-sanitare, iar oamenii care vor să se proyejeze împotriva gripei pot apela la medicul de familie. În acest an, 100 de mii de doze de vaccin au fost cumpărate din resursele Fondului Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală, iar alte 100 de mii au ajuns în țara noastră din donații. În 2018, din cauza gripei au murit 32 de oameni. Niciunul nu era vaccinat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).