Marcați
Acte de corupție denunțate de Ceban
Doi investitori străini, care au dorit să inițieze afaceri în Capitală, nu au reușit, deoarece nu au dat mită. Antreprenorii au bătut pragurile Primăriei timp de mai mulți ani, însă nu nu le-au fost eliberate actele necesare. Informația a fost fost făcută publică de primarul general Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor municipale. El a precizat că funcționarii locali cereau mită de la 20 de mii până la 100 de mii de euro de la agenții economici.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, susține că a aflat despre sumele pe care le percepeau funcționarii în urma unei întâlniri cu oamenii de afaceri.

"Noi am avut, săptămâna trecută, și cu agenții economici întâlniri, și cu unii constructori, și am auzit de sume de care vreți - de la 20 la 100 de mii de euro pentru rezolvarea unor întrebări. Acuma vreau să nu mai aud de astfel de sume. Noi am zis că o să ajutăm fiecare agent economic, în temei legal, să-și rezolve întrebările. Să nu-i purtați prin birouri. Cât este prevăzut de lege, rog să reacționați și în condițiile prevăzute de lege. Nu așteptați să vă aducă cineva să vă pună în buzunar ceva. Dacă aflăm, să știți că eu primul o să fiu și am să rog și viceprimarii să fie primii să vă declare la organele de drept", a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban a anunțat că, din cauza corupției, Capitala a ratat până acum investiții din partea unui antreprenor belgian și unul japonez.

"Ei sunt cei care creează locuri de muncă. Ei sunt cei care plătesc taxele și, respectiv, din taxele acestea noi facem unele lucruri ulterior - drumuri, transport procurăm. De asta, vă rog mult, iată, în două săptămâni de zile, s-a rezolvat un subiect pentru un investitor belgian, care doi ani de zile a umblat pe drumuri. Mai avem un investitor japonez, care patru ani de zile a umblat pe drumuri și o pupat ușile funcționarilor, spunând că așteaptă cineva să i se dea ceva, iar astea nu sunt practicile lor", a mai adăugat el.

Ion Ceban examinează posibilitatea de lansa o linie fierbinte la Primăria Chișinău, la care cetățenii să poată denunța toate actele de corupție sau neregulile pe care le depistează în interacțiunea cu funcționarii de la primărie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).