Marcați
O nouă grădiniță în Capitală
Mobilier nou şi sigur, săli bine iluminate, cărţi noi şi jucării colorate. De toate dispune noua grădiniță din sectorul Ciocana al Capitalei, care și-a şi-a început astăzi activitatea oficial. Pentru reparaţia şi modernizarea imobilului, Primăria a alocat aproape 15 milioane de lei. La sărbătoarea organizată cu ocazia inaugurării a participat şi primarul general Ion Ceban.

Până la începutul anilor 2000, în această clădire și-a desfășurat activitatea Grădiniţa numărul 198. După închiderea ei, imobilul a fost folosit de către Liceul teoretic ”Mihail Berezovski”. Creșterea numărului copiilor în zona Budeşti-2 din sectorul Ciocana a determinat însă autorităţile municipale să-i reactiveze grădinița. Lucrările de reparaţie au durat mai bine de un an.

În noua grădiniţă sunt 14 grupe, cu un număr total de 320 de copii de vârsta de doi-șase ani. Potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban, unul dintre obiectivele administraţiei municipale este să asigure condiţii confortabile pentru copii.

Părinții micuților spun că, în sfârşit, au fost auziţi și copiii lor au parte de condiții bune la grădinița de lângă casă.

În acest an, autoritățile Capitalei intenționează să deschidă încă o grădiniță, în sectorul Buiucani, cu 13 grupe.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).