Marcați
Capitala a îmbrăcat straie de sărbătoare
Capitala a îmbrăcat straie de sărbătoare. Principalul Pom de Crăciun al țării a fost inaugurat în prezența a sute de oameni, în Piața Marii Adunări Naționale. S-a întâmplat duminică seara, când a fost organizat și un spectacol de dansuri, în prezența lui Moș Crăciun și personajelor din basme. Luminile de pe brad și de pe străzile orașului au fost aprinse de către primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Evenimentul a început la ora 17:00. În ciuda frigului de afară, sute de copii și adulți au asistat la inaugurarea principalului brad al țării. Startul sărbătorilor a fost dat după o numărătoate inversă, iar butonul a fost apăsat de primarul Capitalei, Ion Ceban, și familia sa.

În acest an, lumea din Piața Marii Adunări Naționale a putut urmări, în direct, pe mai multe monitoare, inaugurarea pomilor de crăciun din diferite localități ale țării. În context, primarul Capitalei, Ion Ceban, i-a îndemnat pe oameni să fie uniți.

"Sunt sărbători de familie, sunt sărbători pe care trebuie să le petrecem împreună, consolidat, cu mesaje pozitive, chiar dacă, undeva, pe alocuri, ne este nu chiar atât de ușor, este bine să fim uniți, este bine să fim împreună, este bine să avem grijă unii de alții, este bine să avem grijă de copiii noștri, de cei mai adulți, este bine să avem grijă de cei care, poate, au mai puține oportunități. Acesta ar fi mesajul. Haideți să ne consolidăm. Avem nevoie de o societate unită, să fim cu toții împreună", a declarat Ion Ceban.

De asemenea, în scuarul Catedralei mitropolitane ”Nașterea Domnului” a fost inaugurat orășelul ”Lumea copiilor”, iar în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” a fost deschis ”Orășelul de Crăciun”. Până în data de 24 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale își va desfășura activitatea un carusel și vor fi amenajate pavilioane pentru fotografii. De asemenea, în data de 21 decembrie va fi inaugurat ”Târgul de Crăciun”. Conform programului activităților pentru sărbătorile de iarnă, anunțat de Primăria Capitalei, în data de 24 decembrie, în Parcul Catedralei va avea loc spectacolul folcloric ”Clinchet de argint pe aripi de colind”, urmat de un program distractiv, cu participarea interpreților de muzică populară și ușoară. Sărbătoarea va continua și în 25 decembrie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).