Marcați
A fost dat startul sărbătorilor de iarnă
Feeria sărbătorilor de iarnă a cuprins întreaga țară. În mai multe localități a avut loc, zilele trecute, inaugurarea Pomului de Crăciun, iar la festivități au participat reprezentanții conducerii țării. Președintele Igor Dodon a fost prezent la ceremonia organizată în comuna Coșnița din raionul Dubăsari. Sărbătoarea a adunat mai multe colective de dans și cântec din raion, iar copiii au prezentat un program de colinde, cântece și dansuri. La rândul lor, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost prezentă la inaugurarea bradului de la Briceni, iar prim-ministrul a fost alături de oamenii din Soroca. În sudul țării, startul sărbătorilor de iarnă a fost dat de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Președintele țării, Igor Dodon, i-a felicitat pe locuitorii comunei Coșnița și pe toți cetățenii țării cu ocazia primei zile de iarnă.

"Stimați locuitori ai raionului Dubăsari, dragi concetățeni, care ne privesc pe noi acuma în direct, eu vreau pe toți să vă felicit cu prima zi de iarnă. Astăzi este 1 decembrie și noi am luat decizia, împreună cu conducerea de vârf a țării, să lansăm Pomul de Crăciun, împreună, toți conducătorii țării. Eu, de aici, de la Coșnița, colegii mei, prim-ministrul - de la Soroca, doamna președinte al Parlamentului - de la Briceni, domnul primar general - din Chișinău, din centrul Chișinăului, iar eu am hotărât totuși să vin aici, pe malul stâng al Nistrului, pentru a vă ura tuturor sărbători fericite. Eu vreau să lansez acest Pom de Crăciun aici, la Coșnița, în stânga Nistrului. Vreau să vă felicit pe toți cu sărbătorile care se apropie. Mai este o lună până la anul nou, mai avem încă de muncă în această lună, să facem totalurile. Vreau să vă urez familiilor dumneavoastră, tuturor, sănătate, sănătate celor apropiați. Eu sunt ferm convins că la noi în Republica Moldova totul va fi bine. Eu vă asigur, vom face tot posibilul ca totul să fie bine și cetățenii să trăiască mai bine", a spus șeful statului.

Momentul aprinderii luminilor de sărbătoare a adus zâmbete pe fețele oamenilor care au asistat la festivitate, iar copiii au rămas fascinaţi de atmosferă. Primarul comunei Coșnița din raionul Dubăsari, Alexei Gafeli, le-a mulțumit participanților pentru atmosfera de sărbătoare pe care au creat-o.

Locuitorii comunei Coșnița ne-au spus că sunt încântați de festivitatea de care au avut parte. Și cei mici au rămas impresionați de atmosfera de sărbătoare.

La Briceni, într-o atmosferă similară, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, i-a felicitat pe cetățeni cu ocazia sărbătorilor din această lună.

"Eu aș vrea să le doresc la toți pace în suflet, mai multă bucurie, mai multă blândețe, probabil, și mai multă bunătate unul față de altul. Oameni, până la urmă, suntem și cel mai important este că noi trebuie să punem fiecare cetățean al acestei țări, umăr la umăr, și să contribuim ca să putem noi să ne mândrim cu țara noastră", a menționat Zinaida Greceanîi.

Premierul Ion Chicu a fost alături de locuitorii orașului Soroca. El a declarat că a ales acest loc din cauză că Cetatea Sorocii este un simbol al rezistenței în fața problemelor țării și speranța într-un viitor mai bun.

"Am ținut cu toată inima și cu tot dinadinsul să vin aici, la Cetatea Sorocii, în Soroca, pentru că este un simbol al Republicii Moldova, este un simbol al capacității poporului nostru de a renaște și de a soluționa orice problemă. Mesajul nostru este că acum, la startul de sărbători de iarnă, pe care tot timpul le-am asociat cu speranță - speranță pentru o viață mai bună, speranță în capacitatea noastră de a munci, de a ne dezvolta. Vom reuși împreună, să restabilim și încrederea în țară, și încrederea în statul Republica Moldova", a specificat Ion Chicu .

În sudul țării, prima zi de iarnă a fost sărbătorită în prezența bașcanului Găgăuziei. Irina Vlah a menționat că, în ajunul Crăciunului, vor fi organizate mai multe surprize pentru locuitorii regiunii:"Găgăuzia noastră a petrecut bine acest an, deoarece noi, împreună, trăim într-o țară mare ca Republica Moldova. Noi ne iubim țara noastră și noi foarte mult ne dorim ca anul care vine să fie mai bun ca acest an. Găgăuzia își aprinde luminile. Vă salută Comratul și să se aprindă Pomul de Crăciun!"

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).