Marcați
Igor Dodon a participat la recepția oferită de Ambasada României
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la recepția oferită de Ambasada României cu prilejul Zilei Naționale a României. Cu această ocazie șeful statului a adresat întregului popor român felicitări şi urări de bine, pace și progres.

Președintele țării a constatat cu satisfacție că relațiile actuale dintre Republica Moldova și România sunt în continuă ascensiune.

"România a fost şi rămîne partenerul nostru strategic. La baza acestei relații este nu doar trecutul istoric, ci și legăturile culturale și interpersonale strînse, proiectele bilaterale consolidate pe care le implementăm cu succes în diverse sectoare. Am exprimat gratitudine pentru asistența financiară din partea României, oferită în baza acordurilor bilaterale nerambursabile.Am remarcat rezultatele obținute și pe dimensiunea economică, România fiind partenerul comercial numărul unu al Moldovei și principala piaţă de desfacere a vinurilor moldoveneşti", a declarat Igor Dodon.

Pe final, șeful statului a anunțat că un contingent al Armatei Naţionale va participa duminică, 1 decembrie curent, la Parada militară de la Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).