Marcați
Igor Dodon a prezidat o ședință cu privire la problemele socio-economice și politice
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a desfășurat o întrevedere cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministru, Ion Chicu. La ședință au mai participat viceprim-ministru, ministru al Finanțelor, Sergiu Pușcuța, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și secretarul general al Administrației Prezidențiale, Nicolae Posturusu.

Oficialii au discutat cîteva chestiuni majore privind dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova, în special, despre elaborarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2020, care urmează a fi aprobat astăzi în cadrul ședinței Guvernului și remis Parlamentului spre examinare. În context, părțile au vorbit despre continuarea colaborării cu Fondul Monetar Internațional.

De asemenea, interlocutorii au abordat problema legată de activitatea unor agenți economici în portul internațional Giurgiulești, menționînd anumite îngrijorări ale unor parteneri de dezvoltare, apărute în perioada fostelor guvernări.

În cursul dialogului, a fost discutată chestiunea privind necesitatea stringentă a implementării reformei justiției. Conducerea de vîrf a țării a fost informată despre rezultatele întrevederii recente a delegației Republicii Moldova cu experții Comisiei de la Veneția, care a avut loc la Strasbourg. În acest context, Igor Dodon a reiterat importanța implementării obligațiunilor asumate în cadrul acordurilor internaționale cu partenerii externi ai Republicii Moldova.

presedinte.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).