Marcați
Evaziune fiscală de trei milioane de lei
Doi agenți economici, care prestează servicii hoteliere în Chișinău au prejudiciat statul cu peste trei milioane de lei. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale a inițiat în acest caz un dosar penal pentru evaziune fiscală. În urma perchezițiilor efectuate la sediile celor două companii și la domiciliile administratorilor au fost depistate sume impunătoare de bani, acte de evidență dublă a contabilității și alte documente ce confirmă acțiunile infracționale.

În urma perchezițiilor desfășurate în rețeaua hotelieră, procurorii au sigilat o încăpere în care se aflau albituri, prosoape, perne, umbrele, mese și accesorii pentru mobilier, fără acte de proveniență. Cauza penală vizează evaziunea fiscală, care a fost comisă cu introducerea datelor denaturate în documentele contabile și fiscale privind veniturile și cheltuielile. Potrivit procurorilor, antreprenorii au tăinuit intenționat unele obiecte impozabile. Calculul efectuat arată că prejudiciul adus bugetului statului depășește trei milioane de lei. Cei vizați riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 350 de mii de lei sau închisoare pe un termen de până la cinci ani. În cazul hotelurilor, pedeapsa prevăzută de lege este amendă de până la 800 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).