Marcați
Pierderi economice provocate de fumat
Bolile provocate de consumul de tutun generează anual pierderi enorme pentru economia națională, dar şi pentru bugetele familiilor fumătorilor. Potrivit unor studii de specialitate, realizate în ţara noastră, pe lângă cheltuielile directe pentru tratament, sunt înregistrate pierderi şi în urma scăderii capacității de muncă a persoanelor bolnave.

Calculele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică arată că, anual, economia națională suportă pierderi de aproape două miliarde de lei. Asta din cauza creșterii cheltuielilor pentru îngrijire bolnavilor fumători, dar şi a scăderii productivității muncii. În urma unor studii s-a constatat că în ţara noastră fumează peste 43 la sută dintre bărbați. În cazul femeilor, ponderea fumătoarelor ajunge la 5,6 la sută. În total, peste un sfert din populația țării consumă tutun, potrivit estimărilor făcute de autorități. În fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, în țara noastră este marcată Ziua Națională de Renunțare la Fumat.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).