Marcați
Premierul, în vizită la Londra
Premierul Ion Chicu participă la Forumul Investițional BERD, care se desfășoară la Londra. Evenimentul este dedicat statelor Parteneriatului Estic al Uniunii Europene și este organizat în premieră de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la adoptarea inițiativei Parteneteriatului Estic. La întrunire participă șefi de stat și guvern din Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Ucraina, Belarus, precum și reprezentanți ai UE, ai băncilor şi investitorilor internaționali.

În discursul său, premierul moldovean a menţionat că viziunea Guvernului pe care îl conduce este axarea economiei naţionale nu doar pe produse naţionale, ci trecerea treptată la producerea mărfurilor cu valoare adăugată înaltă, cu folosirea materiilor prime locale. Prim-ministrul a apreciat sprijinul BERD pentru dezvoltarea economiei naţionale. Instituția financiară este unul dintre principalii partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, cu un portofoliu de investiţii de 1,29 de miliarde de euro. Obiectivul Forumului BERD de la Londra este identificarea noilor oportunități de investiții în proiecte naționale, sporirea interesului investitorilor pentru țările din regiune, dar și impulsionarea cooperării comerciale între statele membre.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).