Marcați
Cozi la stațiile de vulcanizare
Răcirea bruscă a vremii le-a dat mari bătăi de cap șoferilor. Ei au făcut cozi la stațiile de vulcanizare, pentru a schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă. Prețul pentru acest serviciu variază între 140 și 180 de lei. Legea prevede ca pneurile să fie schimbate atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă sau polei. Conducătorii auto spun însă că preferă să le schimbe preventiv, pentru a nu fi luați de ninsori prin surprindere.

În această dimineață, sute de șoferi au făcut cozi la stațiile de vulcanizare. Ei spun că sunt nevoiți să aștepte mai multe ore, până le vine rândul.

Angajații unei stații de vulcanizare ne-au spus că, în acest an, anvelopele s-au scumpit, în medie, cu 20-50 de lei. Prețurile variază în funcție de calitate și mărime.

Șeful Centrului de Monitorizare și Coordonare al Inspectoratului Național de Patrulare, Pavel Apostol, a declarat că nu toți șoferii respectă regulile de circulație, iar din această cauză numărul accidentelor crește pe timp de iarnă.

"Cu părere de rău, sută la sută nu putem să spunem că este respectată. Se admit și cazuri când în mijlocul iernii, putem să vorbim de luna ianuarie, februarie, întâlnim cazuri când conducătorul auto circulă cu pneurile de vară. Anul trecut, am avut mai multe accidente rutiere din acest considerent, că automobilele nu erau echipate corespunzător și, respectiv, am avut înregistrate, dacă nu mă greșesc, și decesuri. Odată ce temperaturile scad și pe carosabil este gheață, omăt sau polei, aderența dintre cauciucurile de vară nu poate să asigure acel spațiu de frânare necesar, acea siguranță în momentul în care se deplasează un autovehicul", a precizat Pavel Apostol.

Potrivit legislației, șoferii care vor circula cu pneuri de vară pe timp de iarnă riscă amenzi de la trei până la șase unităţi convenţionale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).