Marcați
Medicii atenționează asupra consecințelor grave ale abuzului de antibiotice
Administrarea în exces a antibioticelor face ineficiente aceste preparate în lupta împotriva bacteriilor. Specialiștii avertizează că problema nu este specifică doar țării noastre, ci a căpătat cu adevărat proporții globale, deoarece microorganismele periculoase au dezvoltat rezistență la antibiotice.

Din ignoranță, mulți oameni tratează cu antibiotice şi cele mai mici simptome de boală. Prin urmare, preparatele își pierd eficiența, iar infecțiile devin tot mai rezistente. O altă consecință a administrării în exces a antibioticelor este apariția afecțiunilor renale, hepatice sau dispariția bacteriilor benefice pentru organism.

Medicii mai atenționează că virusurile nu trebuie tratate cu antibiotice, așa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul gripei. Asta pentru că antibioticele aduc multe daune, decât beneficii. De asemenea, specialiștii subliniază necesitata de a evita antibioticele în tratamentul copiilor. Specialista a subliniat că niciun pacient nu trebuie să se trateze de sine stătător, deoarece asta poate avea consecințe extrem de grave.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că în ultimii 25 de ani nu a fost inventată nicio categorie nouă de antibiotice. Din cauza rezistenței bacteriilor la aceste preparate, în lume mor anual câte 700 de mii de oameni. Problema se acutizează și din cauza utilizării pe larg a antibioticelor în zootehnie și piscicultură.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).