Marcați
Deputatul Radu Mudreac a fost ales președinte al Comisiei permanente AI CSI pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie
Deputatul Radu Mudreac a fost desemnat președinte al Comisiei permanente pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI) care s-a desfășurat la Sankt Petersburg în Palatul Tauride.

Vladimir Golovatiuc, președintele delegației Republicii Moldova la AI CSI, a subliniat experiența vastă pe care o are Radu Mudreac atât în legislativul național, cât și în activitatea în cadrul AI CSI.

Deputatul Radu Mudreac a moderat discuțiile legate de proiectele model de legislație pentru dezvoltarea și protejarea teritoriilor montane, securitate ecologică în transportarea produselor petroliere, asigurarea în agricultură, lichidarea daunelor ecologice, sisteme informaționale de stat în domeniul protecției mediului înconjurător și asigurarea securității ecologice. De asemenea, la ședință a fost prezentată concepția proiectului model despre statutul juridic al teritoriilor infectate cu substanțe radioactive.

Membrii comisiei au discutat subiecte actuale pentru creația legislativă în țările membre CSI în domeniul politicilor agrare, resurselor naturale, ecologiei, propuneri pentru următorul plan de activități. Deputații au audiat raportul despre dezvoltarea normelor legislative în Kârgăzstan din perspectiva implementării recomandărilor AI CSI la inițiativa comisiei.

Radu Mudreac, președintele Comisiei agricultură şi industrie alimentară, participă, în cadrul delegației oficiale a Parlamentului Republicii Moldova, la ședința aniversară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale CSI, care se desfășoară la Sankt Petersburg în Palatul Tauride.

parlament.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).